Mąka ryżowa jest coraz bardziej popularna i coraz częściej wykorzystywana w kuchni. Stanowi idealne rozwiązanie da osób stosującą dietę bezglutenową. Poleca się je osobom, które wykazują skłonności do alergii pokarmowych, bowiem nie powoduje uczuleń. Dzisiaj przygotowałyśmy dla Was przepis na czekoladowo-kokosowe ciasteczka z mąki ryżowej

Składniki:

-mąka ryżowa (ok 10 łyżeczek), dostępna w sklepie straganzdrowia
-30 g wiórek kokosowych
-czekolada gorzka (najlepiej dla dlabietyków)
-jajko
-1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
-2 łyżki oleju kokosowego

Przygotowanie:

-składniki umieszczamy w misce i mieszamy do czasu, aż uzyskamy jednolitą masę
-dodajemy czekoladę
-masę na ciastka odstawiamy na około 15 minut, aby mąka ryżowa napęczniała
-rozgrzewamy piekarnik na 180 stopni
-pieczemy ciastka ok 15 minut, do momentu aż się zarumienią

ŻYCZYMY SMACZNEGO 🙂