Makaron z pesto nalezy do naszych ulubionych dań. W związku z tym, postanowiłysmy podzielić się z Wami przepisem.

Składniki

  • sos pesto
  • 400 g makaronu pszennego lub bezglutenowego w kokardki
  • tarty parmezan lub wegański parmezan
  • listy bazylii do ozdoby
  • ok 50-60g świeżych listków bazylii
  • 2 ząbki czosnku
  • 35g orzeszków piniowych, dostępnych w sklepie Vivio
  • ok 60g startego parmezanu
  • 70- 80ml oliwy z oliwek
  • sól, pieprz
  • pomidor

Wykonanie:

1.Przygotowujemy składniki na pesto

2.Listki bazylii myjemy i wysuszamy, czosnek obieramy i

3.Miksujemy wszystkie składniki do sosu pesto w blenderze, powoli dolewając oliwy.

4. Makaron gotujemy w osolonej wodzie.

5.Makaron nakładamy na talerz, polewamy pesto i ozdabiamy pomidorem

6.Smacznego! 🙂