Ciasto czekoladowe to jeden z najlepszych deserów. Dziś przygotowaliśmy przepis w wersji fit dla tych, którzy lubią słodkości, ale jednocześnie dbają o linię.
Składniki
- 120 g gorzkiej czekolady
- 3 łyżki oleju kokosowego
- 2 banany, koniecznie dojrzałe
- 300 g jogurtu naturalnehonlub greckiego
- 1,5 szklanki mąki ryżowej
- 1/2 łyżeczki sody
- orzechy
Składniki na polewę
- 50 g czekolady gorzkiej
- 1 łyżka oleju kokosowego
Przygotowanie
- Czekoladę rozpuść z olejem kokosowy w małym rondelku i odstaw do przestygnięcia
- W misce wymieszaj jogurt, mąkę, sodę i przestygniętą czekoladę.
- Rozgnieć widelcem banana i dodaj go do miski. Ponownie wymieszaj
- Przelej masę do foremki
- Piecz w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 35 minut
- W osobnym rondelku rozgrzeje czekoladę i olej kokosowy na polewę
- Gdy ciasto się upiecze, polej je przygotowana polewą
- Życzymy smacznego 🙂
Dodaj komentarz