Mleko sojowe cieszy się coraz większą popularnością. A jak sprawdza się w przygotowaniu tradycyjnych potraw? Wyśmienicie! Dziś stawiamy na słodkości – przepyszne naleśniki.

Składniki:

  • 250 g mąki
  • 0,5 l mleka sojowego, dostępnego w sklepie biogo
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • olej kokosowy
  • banan
  • bakalie do ozdoby
  • masło orzechowe

Przygotowanie:

  1. W misce mieszamy mleko sojowe, mąkę  szczyptę soli i dodajemy żółtka jajek.
  2. Mieszamy łyżką albo mikserem do gładkości.
  3. Z białek ubijamy sztywną pianę, a następnie dodajemy do masy i mieszamy.
  4. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i smażymy naleśniki aż się zarumienią.
  5. Gotowe naleśniki ozdabiamy bakaliami lub suszonymi owocami, bananem oraz polewamy masłem orzechowym
  6. Delektujemy się smakiem 🙂