Coco Cafe Club&Restaurant

Coco Cafe Club&Restaurant

Krewetki w tajskim curry

(przepis na 2 porcje)

12 sztuk krewetek 16/20
1 mała cukinia
1 mała marchew
2 ml mleka kokosowego
200 g / 4 łyżki pasty curry
1 łyżka cukru
Sok z 1 limonki
Sól do smaku
Kolendra do dekoracji
Olej kokosowy do smażenia

1

  1. Na rozgrzanego woka wlewamy tłuszcz i dodajemy krewetki. Smażymy od 2 do 3 minut,

 aż krewetki zmienią kolor na różowy.

2

  1. Dodajemy warzywa pokrojone w cienkie paski oraz pastę curry. Wszystko mieszamy razem

i zalewamy mlekiem kokosowym.

3

  1. Wszystko gotujemy około 5 minut na małym ogniu. Doprawiamy solą, cukrem

 i sokiem z limonki.

4

  1. Podajemy z ryżem brązowym lub kaszą kuskus. Przyozdabiamy świeżą kolendrą.

 5

Kcal na porcję dla jednej osoby

Mleko – 170 kcal

Krewetki  –  66 kcal