SAŁATA GARLIC PORK
SKŁADNIKI DLA 2 OSÓB
Polędwiczka wieprzowa 250g
Czosnek świeży 3-4 ząbki
Cebula czerwona 1 mała
Cebula biała 1 mała
Sałata zielona ozdobna do 1 szt
Sałata bordowa ozdobna do 1 szt
/dobór sałat dowolny/
pomidor średni 2 szt.
Ogórek gruntowy średni 2 szt.
Papryka kolor dowolny do 1 szt.
Świeże chili wg uznania
Cukier 2 łyżki zamiennie ksylitol
Sok z połowy limonki
Sos rybny 2 łyżeczki
Sos sojowy ciemny 1 łyżeczka
Tłuszcz kokosowy lub inny do smażenia
Olej arachidowy lub sezamowy do przelania sałaty
SPOSÓB WYKONANIA
1.Umyte i pokrojone warzywa układamy dekoracyjnie w naczyniu.
2.Na rozgrzanego woka wlewamy tłuszcz i wkładamy pokrojoną polędwiczkę wieprzową. Smażymy ok. 2 minut mieszając.
3.Przyprawiamy cukrem i sokiem z limonki. Następnie dokładamy cebulę, czosnek i świeże chili. Wszystko razem smażymy przez kolejne 2-3 minuty
4. Dolewamy sos rybny i sojowy ponownie mieszając i smażąc ok 1 minuty
5. Zawartość woka przekładamy do naczynia z sałatą wcześniej przelewając ją wybranym olejem smakowym
6.Dekorujemy kolendrą i czerwoną cebulą
SMACZNEGO!!!
Dodaj komentarz