Makaron z pesto nalezy do naszych ulubionych dań. W związku z tym, postanowiłysmy podzielić się z Wami przepisem.
Składniki
- sos pesto
- 400 g makaronu pszennego lub bezglutenowego w kokardki
- tarty parmezan lub wegański parmezan
- listy bazylii do ozdoby
- ok 50-60g świeżych listków bazylii
- 2 ząbki czosnku
- 35g orzeszków piniowych, dostępnych w sklepie Vivio
- ok 60g startego parmezanu
- 70- 80ml oliwy z oliwek
- sól, pieprz
- pomidor
Wykonanie:
1.Przygotowujemy składniki na pesto
2.Listki bazylii myjemy i wysuszamy, czosnek obieramy i
3.Miksujemy wszystkie składniki do sosu pesto w blenderze, powoli dolewając oliwy.
4. Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
5.Makaron nakładamy na talerz, polewamy pesto i ozdabiamy pomidorem
6.Smacznego! 🙂
Dodaj komentarz