Do kawy, herbaty i kakao nadają się idealnie. Mowa o chrupiących ciasteczkach. dziś przepis na zdrową przekąskę – ciastka owsiane, które z pewnością Wam zasmakują. Są niezwykle proste i smaczne.

Przepis na ciastka owsiane

Jako, że to lekcja zdrowego stylu, zrezygnowałyśmy z cukru i zastąpiłyśmy go miodem, który ma wiele właściwości zdrowotnych.

Składniki:

  • 2 szklanki płatków owsianych
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki razowej lub  ryżowej
  • 2 łyżki miodu
  • 5 łyżek oleju kokosowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka cynamonu
  • rodzynki lub żurawina (wedle uznania)

Wykonanie:

  1. Wszystkie składniki mieszasz ze sobą.
  2. Z powstałej masy lepisz ciasteczka wielkości mniej wiecej orzecha włoskiego i układasz na papierze do pieczenia
  3. Wkładasz do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (bez termoobiegu, grzałka góra – dół). Pieczesz ok. 15 minut.
  4. Gotowe 🙂 Możesz konsumować!