Coco Cafe Club&Restaurant

Coco Cafe Club&Restaurant

Filet z kurczaka zagrodowego w hinduskim curry

Przepis dla dwóch osób

 

Pierś z kurczaka zagrodowego – 300g

Czosnek – 1 ząbek

Marchew – 1 szt. mała

Cukinia  – 1 szt. Mała

Papryka ostra w proszku – 1 łyżeczka

Cukier – 1-2 łyżki

Limonka – ½ szt. (sok)

Hinduska pasta curry – 4 -5 łyżek

Mleko CoCo’sowe – 100ml

Tłuszcz do smażenia – 1 łyżka (polecany CoCo’sowy)

Sól – 1-2 szczypty

Ryż – 100g suchy (1 torebka polecany brązowy!!)

Kolendra do dekoracji i smaku

Sposób wykonania

1 – Na rozgrzanego woka wlewamy tłuszcz i kładziemy przyprawioną (solą i papryką ostrą), pokrojoną pierś z kurczaka. Smażymy z każdej strony po około 2 minuty,

20160224-_MG_1829

2 –Dodajemy pokrojony czosnek oraz warzywa. Całość obsmażamy około 1 minuty,

20160224-_MG_1832

3 – Dodajemy naszą pastę, mleko CoCo’sowe, mieszamy i całość dusimy na małym ogniu około 2 -3 minut

20160224-_MG_1836

4 – Przyprawiamy cukrem i sokiem z limonki

20160224-_MG_1839

5 –  Serwujemy z ryżem brązowym i dekorujemy świeżą kolendrą,

Smacznego!

Kalorie: 494

Białka: 26 g
Tłuszcze: 31 g
Węglowodany: 27 g